Собственикът на строителна фирма в Дупница Евгени Кацаров е задържан в ареста в Бобов дол за отглеждане на канабис в стаи от вилата му, приспособени за наркооранжерия, пише struma.bg.

След изтичането на заповедта за 24-часовия му арест от Окръжна прокуратура – Кюстендил са удължили престоя му в ареста на 72 часа.

До откриването на дрогата и ареста на бизнесмена се стигнало след пожар, който избухнал в понеделник във вилата му край с Големо село, община Бобов дол, в която се помещава и офисът на фирмата му.

На място са пристигнали два пожарни екипа и са предотвратили опожаряването на още две сгради в имота. Изгорели са документи в офиса на бизнесмена, 100 кв.м покривна конструкция и обзавеждане.

Вилата на Е. Кацаров се намира встрани на пътя от Дупница за Бобов дол, в землището на Големо село и е опасана с висока ограда. По време на приватизацията Е. Кацаров е купил имота заедно с птицефермата в него и още три  постройки, като една от тях я реновирал и преустроил във вила. 

По време на гасенето на пожара е установено, че една от стаите на втория етаж е заключена и не може да се влезе вътре. 

Оказало се, че една от стаите във вилата е приспособена за отглеждане на марихуана, а друга – за сушене на наркотичното растение, като били инсталирани лампи и уреди за сушене. Двете сгради в двора били оборудвани с кварцови лампи, термометри и друг инвентар, необходим за отглеждане на растенията. Стаите били облицовани така, че да не пропускат слънчева светлина през прозорците и да не влиза студен въздух през зимния период. 

При извършване на техническа експертиза от противопожарната служба в Бобов дол, за да се установи причината за пожара, са присъствали и криминалисти от Бобов дол. По време на огледа на вилата и двете постройки в двора на имота са открити листа и съцветия от канабис. С полеви тест криминалистите установили, че намереното количество зелена маса около 16 кг реагирало на марихуана. 

Срещу 59-годишния Евгени Кацаров е образувано досъдебно производство за отглеждане на марихуана. За случая е уведомена Районна прокуратура в Кюстендил.

Евгени Кацаров участва в приватизацията на ДАП /Държавно автомобилно предприятие/ в Бобов дол. В същия период с приватизационни бонове е закупил птицефермата край Големо село. Той е стартирал бизнеса си след 10 ноември 1989 г., като отворил и първите в раoйна магазини за продажба на строителни материали.

Кацарски отвори и гостилница в центъра на Дупница върху имот на централния катедрален храм в града. Заради неплатен наем на настоятелството на храма за няколко години  бизнесменът беше осъден да заплати 14 000 лв. ведно с лихвите на черквата „Св. Георги Победоносец”.

Днес се очаква Окръжен съд да реши дали да му наложи по-строга мярка „задържане под стража”, или да го пусне под парична гаранция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук