На поредно заседание по делото, в което обвиняем за убийство е Денис Мустафа Кемал Ал Газзи, експерти обясниха, какъв тип личност е той, пише Труд бг.

Убийството бе извършено в началото на януари 2022 година, като скандалът възникнал след заря и във фаталната нощ живота си губи 32-годишният Илиян Илиев от столичния квартал "Люлин".

Жертвата Илиян празнувал раждането на дете на свой приятел. Компанията направила заря, като това подразнило съседа им Денис.

След направен анализ на психологично изследване, експерти разясниха пред съда, че Денис Мустафа Кемал Ал Газзи е раздразнителен и емоционален, като има някои черти на емоционално-нестабилна личност. В същото време той може да осъзнае действията си.

"Има черти на емоционално-нестабилен личност, има емоционални реакции при стимули от "външна" страна.

Има по-голяма чувствителност при такъв тип "външни" стимули. Понякога може да прояви агресивни действия дори и при по-незначителни външни влияния", обясни вещо лице.

Стана ясно още, че в моментите, в които ал Гаази прояви по-емоционални и агресивни реакции, той може да си даде сметка за евентуални последствия от това. 

"Той осъзнава това, което може да се случи", допълни експерт пред съда, като обясни, че във фаталната нощ, когато Илиян Илиев е бил убит, Денис е бил в по-раздразнено състояние.

"Той е бил раздразнен, което произхожда от неговата личност, а не от провокация от външната среда“, обясни вещото лице.

Експертът отговори и на запитване от страна на прокурора относно употребата на психотропни вещества и доколко те могат да окажат влияние на емоциите. 

"Относно психотропните вещества, като марихуаната, например, емоционалната реакция може да възникне и при по-слаб външен дразнител", каза още експертът.

Следващото заседание е насрочено за 13 октомври. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук