44-годишен бизнесмен от Пловдив е пребил съпругата си и майка на двете им деца. Това стана ясно на брифинг на Районна прокуратура-Пловдив във връзка с множество случаи на домашно насилие. 

Оказва се, че мъжът е следял цялото си семейство, чрез инсталирани приложения на телефоните им за подслушване и показване на местоположението. Той редовно ги заключвал в дома си без тяхното съгласие, заради болна ревност. Има данни и за чести сигнали и побои. 

"Вчера в 23 часа вечерта е получен сигнал за нов побой", разказа зам.-районният прокурор Атанас Илиев, цитиран от Trafficnews.

Снощи бизнесменът се върнал у дома и заварва съпругата си да говори по телефон, който не е виждал и съответно на него не е поставен софтуер за подслушване и следене. Жената някак си е успяла да избяга от апартамента. Нейни приятелки я откарват в болница. 

"Започнал е да я бие с тенис ракета. В следствие на побоя жената има множество хематоми, фрактура на две ребра, скъсан далак, спукано тъпанче. Състоянието на жената е тежко, правят ѝ операция в момента", посочи още Илиев. 

Докторът, който посреща жената в болницата, я познава. През 2018 жената отново е приета с травми от същия доктор и тогава му казала, че е паднала по стълбите. 

За щастие децата не са станали свидетели на побоя. 

Мъжът е арестуван и предстои мярката му да бъде удължена на 72 часа. 

Към момента самоличността на семейството се запазва. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук