Издирван за няколко престъпления беларуски гражданин e е задържан на 3 февруари на ГКПП Малко Търново. Максим Барисау днес бе доведен с белезници в Окръжния съд на Бургас, за да се разгледа мярката му за неотклонение, пише "Флагман".

Прокуратурата настоя да му се наложи постоянен арест.

40-годишният Максим е търсен от властите в Краснодар по две обвинения - за кражба на луксозно МПС и фиктивната му препродажба.

През 2012 година той е откраднал лек автомобил Ауди Q7 в Германия, който впоследствие продал на руснак за 2,5 млн. рубли. 

Максим е пътувал със семейството си от Турция към България преди три дни, когато изненадващо е закопчан.

Днес Окръжният съд в Бургас му наложи постоянна мярка „задържане под стража“ за 40 дни, след което на ново заседание ще се гледа искането за екстрадиция в Руската федерация.

Близките на Максим в съдебната палата на Бургас днес

Бургаският окръжен съд от известно време не уважава молбите на руски съдилища и не им предава издирвани по редица обстоятелства. Дали и този път тази неписана практика ще се приложи – ще разберем съвсем скоро.

Максим твърди, че е задържан по същите тези обвинения за 7 месеца в затвора в Косово, но не приложи на днешното заседание конкретни доказателства. Според него е невинен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук