На косъм се е разминала кървава трагедия край курортния град Баня снощи. Както първо БЛИЦ съобщи, тълпа от роми е нападнала и пребила зверски 7 служители на "Горско стопанство Хисар". Трима от тях са сериозно пострадали. 

34-годишният Иван Цъцаров е със счупена ръка. От университетска болница "Свети Георги" в Пловдив съобщиха за БЛИЦ, че Иво Бадов е млад служител, който също е пострадал. Той има гръдно-коремна травма, но за щастие няма вътрешни разкъсвания. Младият мъж има счупена челюст и разкъсно-контузна рана на главата. Той е в тежко състояние, но няма опасност за живота му.
Пострадал е и още един служител, който е с разцепена глава.

Къщата на единия пострадал горски от Хисар

Пред БЛИЦ шефът на горското в Хисар Добрин Иванов коментира, че многократно неговите служители залавят роми, които крадат дърва, но за първи път стават обект на такова безпрецедентно и нагло нападение.

Директорът на горското в Хисаря

БЛИЦ влезе и в ромската махала в Баня, където роднини и приятели на укриващите се в момента роми заявиха, че взимали дърва, защото били бедни и, че те били обект на нападение, а не обратното.

Роми защитават приятелите си

В момента текат разпити на служителите на горското в полицията в Карлово. Единият от служителите, участвали в снощния екшън, казва, че всичко е било ужасяващо и, че всеки момент е можело да стане огромна трагедия.

Както първо БЛИЦ съобщи горски от Хисар са причакали на пътя няколко каруци с роми, които превозвали откраднати дърва. След като били спрени за проверка, една от каруците блъснала един от автомобилите на служителите и избягала. Малко след това избягалите роми се върнали с тълпа свои съмишленици. Те били въоръжени с колове и камъни и нападнали органите на реда.

Потрошени те коли на горските


Първоначалната информация на БЛИЦ беше, че тълпата роми е била около 40 човека, но сведенията към момента са, че ромите са били много повече. В момента махалата в Баня е окупирана от полиция и жандармерия, не може и пиле да хвръкне. "Издирват се съпричастните към това престъпление и се очакват арести", коментираха разследващи пред БЛИЦ.
 Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!