43-годишният Георги Стоянов Камбуров, с прякор Цаната, за който съобщихме, че е издъхнал в пловдивското село Войнягово, е бил жестоко посечен с коса след пиянски запой със свои авери в Слънчев бряг.  

Той е бил настанен за лечение в болница в Бургас, но след два дни престой там подписва документи, че напуска здравното заведение по своя воля. Цаната е бил клошар, от София е, но просел в Слънчев бряг. 

Той нямал родители, нямал и роднини освен племенница в карловското село Войнягово. Свързал се с нея и с мъжът, с когото тя живеела, в деня на изписването си. Казал колко е трагично положението му.

Племенницата, притеснена, споделила с мъжа си и тръгнали към Слънчев бряг още същият ден, за да приберат чичото. Закарали го в дома си във Войнягово. Дали му стая, вечерта когато го закарали в дома си, Цаната бил добре горе долу, като се имало предвид, че претърпял жестоки удари. 

На сутринта младите хора намерили чичо си издъхнал в леглото. Веднага се обадили на полицията. Образувано е досъдебно производство в полицията в Карлово. Направена е аутопсия в Съдебна медицина, все още обаче не са ясни резултатите от нея. Тя има за цел да установи дали Цаната е издъхнал от побоя, което ще бъде предпоставка за повдигане на обвинение в убийство, или е починал от друго. 

От бургаската полиция съобщават, че на 24 март в късните вечерни часове трима мъже употребяват алкохол пред питейно заведение в Слънчев бряг. Единият от тях забелязал каруца със свои познати, обитаващи помещение към помпената станция в курортния комплекс, разположена на 1200 метра западно от бензиностанция "Лукойл" и предложил на останали двама да се преместят там и да продължат да пият.

Около 01.30 ч. на 25 март единият от тримата – 23-годишен, криминално проявен, след спречкване с другите от компанията излязъл и се върнал с коса, с която нанесъл удари на останалите двама. По случая в РУ Несебър е образувано досъдебно производство по чл. 115 във вр. с чл. 18 Ал.1 от НК. Извършителят на деянието е задържан. Разпитани са свидетели на инцидента.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук