Истински екшън с елементи на ужас се разигра вчера във Варна.

Шофьор във видимо неадекватно състояние вилня в жилищен район, потроши 7 коли, рани пешеходка и се заби в къща. Съседи опитали да го спрат, след като ударил жената, но той продължил да се блъска в сгради и коли. Наложило се и полицейски екип да помогне при извеждането му от автомобила.


Идиотът, помлял хора и коли във Варна, бил пиян и надрусан

Пред Нова телевизия главен инспектор Петко Камбуров - началник сектор „Пътна полиция” - Варна обясни, че пешеходката е 59 годишна, изписана е от МБАЛ „Св. Анна” с контузии на таза. Той информира, че към мястото са насочени екипи на полицията. "Водачът е оказал съпротива при задържането му. Отказал е да бъде тестван за алкохол и наркотици”, заяви главен инспектор Петко Камбуров.

Очевидци със смразяващи разкази за идиота, помлял хора и коли във Варна

Мъжът е задържан, след като спира в стълб.

Водачът е от село край Добрич.

Ден преди инцидента, шофьорската му книжка е била отнета заради множество неплатени глоби. Има и 20 наказателни постановления, както и 10 наложени глоби с фиш. През 2012 година книжката му е била отнета.

„По-тежки негови престъпления - 6 пъти е управлявал автомобил с превишена скорост, няколко пъти е залавян да шофира автомобил, спрян от движение. В момента мъжът е задържан, намира се под охрана в токсикологията, тъй като му е поставена диагноза алкохолно и наркотично отравяне”, обясни още Камбуров.

Предстои официално да излязат пробите на шофьора, за да стане ясно дали наистина е употребил алкохол и наркотици и в какво количество.

„Видях колата да излиза от улицата. Изведнъж чух удар. Пострадалата жена беше точно до моята кола. Удари я няколко пъти. Шофьорът не знаеше къде се намира, беше неадекватен. Съпротивляваше се и на полицаите”, разказа Ивайло Михов, който става свидетел на инцидента. Неговата кола също е пострадала.