Какви ги е вършил арестуваният за тероризъм Мохамед Абдулкадер в Сирия? Това се питат негови близки, които са силно обезпокоени от снимките, които той публикува в профила си в една от социалните мрежи, съобщава "Флагман".

20-годишният бургазлия, който от 2019 година живее в близкоизточната държава, е качил провокативно кадри с военна униформа и с автомат в ръка, което показва, че живее в подобна среда.

Това е терористът, подготвял атентат в Бургас, бил е голям шампион, но... СНИМКА

И снимките не са отпреди 5 години, а от няколко месеца. Последната е от 17 април, когато пред мощен джип той държи автомат в ръка. Малко преди това се е снимал на фона на военна машина, тип БТР.

Подозренията на българското разузнаване са, че баща му бил високопоставена фигура в сирийска армия. Не се уточнява коя – дали националната или алтернативна паравоенна организация, която е завзела някой от районите на страната.

Бащата имал огромно влияние върху момчето и винаги, когато ходил в Сирия, се връщал коренно различен, с промени възгледи и философия за живот. Преди пет години той прекарал няколко месеца под опеката на баща си, прибрал се и всички видели промяната. Сега отново изглеждал по друг начин, разказаха негови близки.

Разбра се кой е терористът, подготвял атентата в Бургас

Според разузнаването, Мохамед подготвял атентат в България. Следен е известно време и заради това с него в ареста се оказаха още 14 лица. На този етап те са разпитвани като свидетели, но не е изключено някои от тях да бъдат привлечени за обвиняеми.

Снимка от февруари т.г.