Бургаският районен съд изненадващо остави Илко Паскалев, Тодор Пъчков-Пъчката и авера им Божидар Тодоров под домашен арест, но те щели да бъдат следени с електронни гривни. Решението е взел около 19:30 ч. съдия Андон Вълков, който е преценил, че въпреки солидните доказателства, представени от проукрор Христо Христов, тримата не заслужават най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража“ и могат да се приберат у дома си до старта на делото, съобщава "Флагман". 

Със сигурност обаче прокуратурата ще обжалва, тъй като, както стана ясно по време на днешното разглеждане на мярката им за неотклонение, Илко, Пъчката и Божидар са обвинени в рекет и разпространение на наркотици. Нещо повече – рекетираните са били ученици, които лесно могат да бъдат манипулирани.

Горещи новини за закопчаните при спецакция в Бургас

Изглежда съдът не смята за възможна хипотезата, изказана и от прокуратурата, че ако бъдат оставени извън ареста, тримата обвиняеми могат да се укрият, да извършат друго престъпление или да повлияят на определени свидетели по делото.

От друга страна хипотезата на защитата, че „истинските дилъри“ са Александър Павлов и Димитър Бахчеванов, на този етап остава точно такава – само хипотеза, а следствието продължава и се събират още доказателства и текат експертизи.

Припомняме, че 28-годишният Илко Паскалев, 24-годишният Тодор Пъчков и 27-годишният Божидар Тодоров бяха арестувани след зрелищна акция на 11 май, провела се посред бял ден. Предвид решителните действия на полицията, малко хора предполагаха, че тримата обвинени могат да останат извън ареста.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ