Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София все още се издирва. Стеснява се кръгът относно неговото местонахождение. Призовавам законодателният орган да е прецизен и да вземе, и бързи и адекватни мерки за предотвратяване на такива инциденти.

Братът на Георги, убил 2 момичета в София, проговори и разказа шокиращи неща ВИДЕО

Има няколко предложения от главния прокурор за възпиране на тези извършители. Това заяви Ясен Тодоров, заместник-председател на Националната следствена служба (НСС).

След огледа, малко след полунощ, е установено местонахождението на извършителя. В четвъртък сутрин се очаква по-подробна информация по случая, след разрешение от наблюдаващия прокурор.

Брутално ВИДЕО показва момента на катастрофата, в която бивш футболист уби две жени в София

"Има много информация, която не мога да споделя към момента с вас, вероятно утре сутринта мога да съм по-подробен", подчерта още следователят.

Той отново призова депутатите да вземат мерки срещу подобни престъпления, защото в момента се "тича след събитията", заяви Ясен Тодоров.

По-рано от МВР обявиха за общодържавно издирване мъжът, убил две млади жени в тежка катастрофа в София.  Издирва се и неговият спътник.

Автомобилът, който се е движил от НДК с висока скорост, е минал на червен светофар, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се блъска в асансьора на метростанцията.

Нови подробности за кървавия ужас в София тази нощ

Ударът е бил толкова силен, че автомобилът се разцепва на две. В този момент на пешеходна алея, изчаквайки на тротоар, са били двете момичета. Те са били пометени от едната част на разцепения на две автомобил.

Мъжът е избягал след катастрофата, но самоличността му е установена. Георги Семерджиев, бивш футболист, е с отнета шофьорска книжка и множество криминални прояви, сред които с наркотични вещества и близо 50 нарушения на пътя.

От прокуратурата пуснаха прессъобщение, в което напомниха, че в рамките на последните две години главният прокурор е отправил към народните представители експертни предложения в областта на престъпленията по транспорта, целящи завишаване на наказанията при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

Бе предложено и създаването на нова разпоредба за отнемане в полза на държавата на моторното превозно средство, когато то е собственост на извършителя, допълниха още от прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!