20-годишна студентка Ана от Руския университет на дружбата на народите беше убита в югозападната част на столицата Москва.

Тялото на младото момиче е било открито на 10 декември на балкона на собствената ѝ квартира. Трупът е бил завит в одеяло. От Следствения комитет на Руската федерация обявиха, че се разследва убийство.

Основен заподозрян е съквартирантът на убитото момиче – 23-годишен мъж от Чувашия. Близките на убитата студентка предполагат, че между двамата е възникнала разправия, след което той е нанесъл удар по главата ѝ с тежък предмет.

Полицията издирва заподозрения. Роднини на убитата студентка я намерили в квартирата, след като тя спряла да си вдига телефона. Тялото е открито на балкона със завързани крака.

Съседка на младото момиче разказва, че цяла нощ от апартамента й се чувала силна музика, викове, псувни и женски плач. Съквартирантът й – 23-годишният Константин, удрял по стената с юмруци, говорел на висок глас и обвинявал в нещо студентката. По думите й, всичко продължило до 5 часа сутринта, след това крясъците спрели. Тя добавя, че известно време е чувала стъпки на един човек. 

Дядото на жертвата разказва, че миналата година Константин е бил осъден за кражба. Той е свил телефона на парите на приятелката си. 
По думите му, след като излязъл на свобода, той предложил на Ана да се съберат отново и тя се съгласила.