Жена алармира за крадци в известен търговски център в столицата,. пише Глас нюз бг.

Поли Н. написа в социалната мрежа Фейсбук, че преди ден е имало "крадлива акция" в търговския център "Sofia Ring Mall".

По думите й крадци са задигнали портфейлите на седем души, като самата тя е една от потърпевшите. Жената твърди, че една част от хората са били обрани в магазин "Pepko", а останалите в магазин "Waikiki".

Жената споделя, че портфейлите са били откраднати от чантите и твърди, че джебчиите провеждат акцията си на места, където има струпване на много хора.

"Схемата им е да крадат от магазини със струпване на хора, като взимат всичкия кеш от портфейла и го захвърлят някъде. Слава Богу, документите си намерих, но тези след мен още чакаха", написа жената.

Поли отбелязва, че е сигнализирала за кражбата в полицията.

"Лошото е, че никой няма право да връща записите от камерите - нито работещите в магазините, нито охраната в мола. Само ако от Районното управление поискат записите - тогава. Абсурдно е, защото на момента нищо не можеш да направиш, когато те ограбят и трябва да пишеш жалби. От 112 също нищо не можаха да направят освен да регистрират сигнала", добавя тя.

Служители, работещи в търговския център са споделили на потърпевшата, че често се случват обири.

"Управителката на "Пепко" разказа, че са намерили документите на една жена разхвърляни на 4 различни места в магазина", пише Поли.

Потърпевшата посъветва, ако ходите там - само с дебитна карта и никакъв кеш. "Ако стане така, че да Ви откраднат портфейла, поне да можете да замразите картата веднага", завършва публикацията си Поли.

Какво трябва да направите, за да се предпазите от джебчийска кражба?

  • На първо място не забравяйте, че причините за извършване на джебчийски кражби са пониженото внимание и небрежното съхраняване на вещите и парите.
  • Когато отивате на многолюдни места, най-сигурно е да поставите парите си във вътрешни джобове на дрехите. Избягвайте да носите големи суми пари на обществено място.
  • Ако ползвате чанта с дълга дръжка, която се отваря лесно, носете я стисната под мишница и притисната плътно до тялото.
  • При пазаруване не оставяйте личните си вещи – телефони, дамски чанти и др., без надзор.
  • Бъдете нащрек, когато се намирате на многолюдно място. Ако усетите, че някой безпричинно се блъска във вас, помислете за парите си.
  • Предупредете другите граждани, ако се съмнявате, че се опитват да ги оберат.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук