Въоръжен с пушка нападател откри огън в магазин от веригата за търговия на дребно "Таргет" в град Омаха в американския щат Небраска и бе застрелян от полицията, съобщават Ройтерс, Асошиейтед прес и БТА.

Агенциите се позовават на съобщения на градското полицейско управление в Омаха.

В момента не се съобщава за други жертви освен застреляния от полицията нападател.

"Пристигналите на място полицаи са застреляли заподозрения, въоръжен с пушка. За момента не са открити жертви в магазина на "Таргет" или в местни болници", се казва в съобщението на полицията.

Въоръженият с полуавтоматична пушка от типа АР-15 мъж е открил огън в магазина на "Таргет", карайки уплашените клиенти и служители да потърсят прикритие. Управата съобщи, че е успяла да евакуира всички от магазина, който ще остане временно затворен, докато детективи и криминалисти правят оглед.

Според началника на полицията Тод Шмадерър мъжът е носел "предостатъчно боеприпаси" и според свидетелски показания е стрелял многократно. Още не е известно дали той е стрелял по някого в магазина.

По думите на полицейския началник не са открити други жертви или ранени. Полицаите са претърсили целия магазин, защото някои от хората все още се криели вътре.

"Магазинът ще остане временно затворен и през това време ще осигурим пълна компенсация на служителите и помощ от психолог за всички, които се нуждаят", каза говорител на "Таргет" в изпратено по имейл изявление.

Полицейското управление в Омаха не е отговорило още на искане за повече информация от Ройтерс.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук