Огледите на разследващите полицаи в пловдивския квартал „Гагарин”, където бе извършено двойното убийство снощи, приключиха, но съседните халета все още стоят затворени, пише "Марица"


В района има тапицери, шлайфисти и печатница. Отворени бяха единствено две от помещенията, а хората са категорични, че никога не са виждали съдружниците да се карат. 

Огнян Брайков работи като шлайфист точно срещу сградата, в която е извършено убийството. „Нищо не чух, но при мен е много шумно. Научих от клиент за случилото се. Обади ми се и ми вика има полиция, не ме пускат“, разказва Брайков. По думите му съдружниците се разбирали и често правели барбекюта в двора. 

„Познавам ги като спокойни хора, зачерниха са две семейства – малкият имаше дете. Не знам какво им е щукнало, от вчера се чудя какво им е станало. Чух, че имали криминално минало“, добави Брайков.  

„Виждала съм ги по физиономия, не е хубаво за умрелите да се говори така, но бяха неприятни“, казва Таня Георгиева.

45-годишният Йордан Таков е признал за убийството на Васил и Христо Ботеви, но твърди, че то е извършено в условията на самоотбрана. 

Жертвите са бизнес партньори и роднини на убиеца. Васил и Йордан са първи братовчеди, а Христо е племеник на Таков. Те са доставяли кафе машини от чужбина, ремонтирали ги и ги препродавали. 

Следите от кървавото престъпление все още си личат. В склада ясно се вижда огромна локва кръв на пода. Вероятно там е лежал един от двата трупа. Пред вратата на халето също има кървави петна и недопушена цигара.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!