Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитър Иванов, обвинен в убийството на своята тъща Пепа.

Бруталното престъпление беше извършено в нощта срещу 31 януари в жилищен комплекс "Дъбника" във Враца.

Още същия ден полицията арестува мъжа, който живеел на семейни начала с дъщерята на жертвата. Повдигнато му е обвинение в умишлено убийство. 
 
След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на страните, съдът постанови спрямо 35-годишния Димитър да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, тъй като са налице всички, изискуеми от закона материално-правни и процесуално-правни предпоставки за това.

Престъплението, в което мъжът е обвинен, се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години.

Съдът прецени, че за обвиняемия е налице обосновано подозрение за вероятната му съпричастност към деянието, в което е обвинен, както и че съществуват и двете алтернативни опасности - той да се укрие и да извърши престъпление.

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение. Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук