Малко плюшено мече Мечо Пух с дупка от куршум лежало на пода. Момиченце на две години издавало стонове и кървяло. Майка й се борела за живота си с куршум в тялото, а бащата на семейството лежал прострелян смъртоносно на дивана в приземния етаж.

Тази зловеща гледка очаква полицаите, когато пристигат в семейна къща във Вестберг, Швеция, на 12 октомври 2023 г. Убиец, който бел само на 16 години, се опитал да унищожи цяло семейство. Сега той е подсъдим.

Нощта на ужасите на 12 октомври

12 октомври 2023 г. е и късно вечерта. Четиричленното семейство във Вестберг си е легнало. Тъй като двегодишната дъщеря обича да спи при родителите си, бащата (на 40 години) се е излегнал на дивана в приземния етаж.

Майката и двегодишното дете се събуждат, когато долу се чуват изстрели. Майката скача от леглото с писъци. Тя взема момиченцето си на ръце. Детето сънливо прегръща своето плюшено Мечо Пух. Чуват изстрели отново и отново. В тези секунди бащата на семейството умира на дивана в хола.

Бащата заедно с децата

След това убиецът се качва на първия етаж, минава през стаята, в която спи най-голямото дете в семейството и за щастие не се е събудило, и след това в спалнята на родителите с крещящата жена. Той й извиква: "Обърни се!" След това стреля няколко пъти.

Куршумът минава през гърба на майката, след това през плюшеното мече и накрая ожулва малкото дете. Майката е тежко ранена, но ще оцелее. Благодарение на Мечо Пух детето има само леки наранявания.

Адвокатката Ребека Луис сега представлява майката в съда като съищец. „Това е най-жестокият случай, с който някога съм се сблъсквала“, казва тя пред вестник Aftonbladet. "Всички се държаха един друг. Майката държеше детето си, а детето държеше своя Мечо Пух. Беше ужасна ситуация, кошмар."

16-годишен убива трима души за 25 часа

През есента на 2023 г. в Швеция бушува безмилостна гангстерска война, в която загиват и невинни членове на семействата на съперничещи банди. 16-годишният убиец от 12 октомври тръгва от местопрестъплението с такси - без да знае, че е сгрешил и семейството, което току-що бил почти напълно унищожил без скрупули, нямало нищо общо с бандите.

За съжаление, те просто имат същото фамилно име като известен член на банда. Само 25 часа по-късно 16-годишният младеж убива две жени - 20-годишна и 60-годишна.

Преди дни процесът срещу вече 17-годишния убиец започна в окръжния съд в Сьодерторн. Обвинени са още едно момче (сега на 15) и момиче (сега на 16). Твърди се, че те са му помагали с практически неща по време на престъпленията. Делото се провежда при закрити врати.

Убиецът