Изключително нагло и арогантно поведение демонстрира в пловдивския съд Илиян Рангелов от село Куртово Конаре. Очаква се в 17 часа той да получи присъда за убийството на красивата си годеница Милена Динова.
Докато почернената майка на зверски убитото момиче плачеше в съдебната зала, Илиян запази каменна физиономия и се усмихваше ехидно на твърденията на прокурора и на защитата на почерненото семейство, че всъщност той е извършителят на зверството.

В последната си дума пред съда Рангелов каза: „Истината един ден ще излезе наяве”. Адвокатът му държа пледоария повече от 2 часа, в която оспорваше точка по точка абсолютно всяка една констатация на разследващите органи. Според защитника, годеникът е абсолютно невинен и няма общо с престъплението.

Пред съдебна зала бабата на Рангелов избухна и каза, че внукът й в никакъв случай не е можел да посегне на Милена. „Елате да видите в каква къща живеем”, десетки пъти повтори тя.  На въпрос на БЛИЦ вярно ли е, че в нощта на убийството, след като е разбрала, че внукът й е пробол Милена, е крещяла в селото, че ще го убие, възрастната жена каза, че това били лъжи. Днес, по време на процеса, оперативният работник от отдел „Убийства” Десислава Льолова бе категорична, че бабата е крещяла, че ще убие внука си.
 
БЛИЦ припомня, че и държавното обвинение, и защитата на почерненото семейство поискаха доживотен затвор за убиеца на Милена.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ