Млада германка е разказала за ужасяващото си изпитание при сексуално нападение, като тя е била опипвана и са й нанасяни удари от група от седем сирийци в германски парк.

21-годишната жена казва, че е седяла на поляна в градински парк в Кемниц, провинция Саксония в Източна Германия, когато седем млади мъже се приближили и я наругали около 18:10 часа вечерта през изминалия ден.

Съобщава се, че са започнали да я удрят с юмруци в лицето, преди да я докосват под полата й и да се опитат да я завлекат в една алея.

„Страхувах се да не бъда изнасилена“, казва русата жена пред германския вестник Bild.

30-годишна градинарка казва, че тя и нейният 22-г. приятел са чули жената да крещи. Те се притекли на помощ, но 22-годишният младеж също бил бит от бандата, преди да избягат от местопрестъплението.

Пострадалата и нейният спасител са с леки наранявания.

Градинарката, която пожелала да остане анонимен, разказва, че извършителите са ги заплашили, че имат нож и че ще се върнат.

По-късно полицията арестувала петима от седемте предполагаеми нападатели на възраст 15, 16, 17, 19 и 23 години.

„Те са сирийски граждани. Петимата души бяха временно арестувани и отведени в полицейски участък", казва говорител на полицията в изявление.

Отделът за криминално разследване на Кемниц е поел допълнителни разследвания по подозрение за сексуално насилие и телесна повреда.

Разследването е установило, че сирийците са се приближили до жената, след като са посетили открития басейн, който е бил наблизо.

Момчетата на възраст 15 и 16 години са били основните нападатели и са били изправени пред съдия. Местните власти все още не съобщават дали са изпратени в затвора.

Другите трима заподозрени, на 17, 19 и 23 години, бяха освободени по нареждане на прокурора.

„Подозрението за сексуално посегателство и насилие е насочено основно срещу двамата души“, казва говорителката на полицията пред местните медии.

Превод и редакция: БЛИЦ