Два случая на шофиране в насрещното движение по автомагистрала „Тракия“ за по-малко от 15 часа са установили пътните полицаи.

Нарушителите са установени. И двамата шофьори са от община Сливен. До края на седмицата ще им бъдат отнети книжките и ще трябва да заплатят глоба, съобщава БНТ.

Три месеца без книжка и 1 000 лева глоба получават двамата шофьори карали в насрещното движение на автомагистрала "Тракия". Нарушенията са извършени за по-малко от 15 часа в различни участъци на магистралата.

Единият от нарушителите е от сливенското село Селиминово, на 20 години. Има книжка от 2018. Той бил засечен в аварийната лента на насрещното движение на автомагистралата в района на Нова Загора. Пред полицията казал, че колата се повредила и за да се прибере по-бързо, използвал аварийната лента на насрещното.

Умишлено е извършено деянието според нас. Поради това е приложена и цялата строгост на закона спрямо водача, каза гл. инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“, Сливен.

Не открихме 20-годишния Илия Иванов в дома му, защото по информация на баща му събирал билки в Хасковско. А майка му не вярва, че синът й е извършил подобно нарушение.

Според справка от полицията Илия Иванов има 4 акта и 1 фиш за липса на документи, техническа неизправност, както и за непоставен предпазен колан.

Вторият случай на шофиране в насрещното е установен в Старозагорския участък на автомагистралата. Водачът на автомобила не е негов собственик.

При нас свалихме сведения на водача, който посочи, че му се е наложило да занесе гориво на негов приятел на магистралата и за по-пряко е решил да влезе в насрещното движение, за да не обикаля до следващия пътен възел, каза гл. инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“, Сливен.

Сливенските полицаи са установили подобно шофиране в насрещното движение по магистрала „Тракия“ и през април.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!