Жестокият сводник-инквизитор Илко Тонев – Гаргамел, и този път не се яви в Бургаския окръжен съд за старта на делото срещу него, съобщава "Флагман"


Тонев, който в момента пребивава в Холандия, е обвинен  в тежко престъпление срещу жена, извършено по брутален, продължителен и мъчителен за жертвата начин, но успява да се измъкне от правосъдие повече от 3 години.

В съдебната зала днес стана ясно, че Гаргамел е бил благосклонен този път и е приел призовката, изпратена от Бургас. Документите по процеса са му връчени лично на 13 ноември, а той е открит на адрес в град Хага.

Той обаче заявил, че не се крие, че не е бягал, но не желае да се яви, няма и да се върне в България. Така той и този път се измъкна от българското правосъдие с перфектен юридически финт.

Според огромен брой доказателства през 2017 г. Гаргамела смазва от бой една от секс робините си, докато тя не изпада в кома, след което я захвърля пред Спешното в Бургас.

Изпочупени зъби, разбит череп и ребра, прорезни рани по корема и врата, изгаряния, пукнат бял дроб, обезобразено лице, което прилича на пихтиеста маска, синини и хематоми по цялото тяло – това е част от животинското отмъщение срещу Маргарита, която прави опит да избяга от изверга-сутеньор.

Днес Маргарита не се яви в съда, а изпрати за свой довереник адвокат Иво Ханджиев от БАК, който представи два броя експертизи от столичната болница „Токуда“ и снимков материал по делото. В залата бе и майката на Маргарита.

Адв. Ханджиев съобщи, че неговата клиентка заявява желанието си да бъде конституирана като граждански ищец и частен обвинител. Гражданският иск, който днес адв. Ханджиев обяви  пред съда, че ще внесе, е за 200 хиляди лева обезщетение за причинените физически и психически вреди над личността на Маргарита.

В момента младата жена се опитва да подреди живота си и да забрави за случилото се. Тя е претърпяла над 10 операции, част от които животоспасяващи.

Опитният юрист Иво Ханджиев, поел защитата на пострадалата, бе категоричен, че подсъдимият Илко Тонев се е възползвал от процедурни тънкости и се е укрил в Холандия.

Служебният защитник на Илко Тонев обаче – адв. Николай Рачев, заяви, че неговият клиент не е имал такова намерение, а въпреки забраната да напуска страната и наложената парична гаранция от 5 хиляди лева през 2017 г., Гаргамел отишъл в Холандия, за да се лекува, защото тук не бил здравноосигурен. Той не се криел, а напротив, имал адрес там.

Адв. Рачев обясни, че не поддържа връзка със защитата на Илко Тонев в Холандия и не съгласува с него действията си пред българския съд. Предполагал, че и там клиентът му е представляван от служебен адвокат.

Гаргамел явно добре се справя с процедурните финтове и до момента си живее необезпокоявано в Холандия.

В над 10 писма, които си разменят българските и нидерландските власти, става ясно, че Илко Тонев желае поне 4 кв/м килия, достатъчно време на карето в затвора, както и да не получи нехуманно отношение и лоши условия, ако бъде признат за виновен и излежава ефективно наказание.