В ранните часове на петъчния ден стана ясно, че актьорът Христо Шопов е арестуван в столичното 7 РУ. Това е станало след междусъседски скандал и извадено оръжие.

Според данните Шопов е заплашил с пистолет своята съседка на име Патриция, която твърди също така, че е била ударена от популярния актьор.

Чужденката, която живее в съседство със сем. Шопови е направила забележка на съпругата на актьора, че паркира автомобила си неподходящо и ѝ пречи да излиза, след което ѝ вдига чистачките. Когато се върнала видяла, че чистачките на нейната кола са счупени.

В този момент разказва Патриция отива до дома на семейството, откъдето излизат Христо Шопов и съпругата му. Тя успява и да запише част от случилото се на видео, преди да се озове на земята при физическата разправа.

"Излязоха и те директно ме нападнаха. Той насочи пистолет към лицето ми и заяви, че ще ме застреля. След това Христо ме удари в лицето. Можете да видите, че имам синини и започвам да се подувам.

Патриция

Бях на преглед в "Пирогов", на място дойде и полиция", разказва чужденката, цитирана от Нова ТВ.

"Те двамата ме удряха и се опитваха да вземат телефона ми, успях да запиша както той ми казва: Ще те убия", допълва пострадалата жена.

"На място е установено, въпросният гражданин притежава три броя огнестрелни оръжия, които са предадени доброволно от него и той е задържан в поделение на МВР, заяви гл. Комисар Димитър Кангладжиев, зам.-главен секретар на МВР.Съпругата на Христо Шопов на този етап отказва коментар и заяви, че ще изчака разследването.

Съседите на двете страни са по-скоро на страната на семейство Шопови. Между живущите наоколо тлее конфликт и по повод бездомно куче, като едните настояват то да продължи да бъде отглеждано там, а другите искат да бъде дадено в приют.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук