Странни и понякога стряскащи асоциации изникват в съзнанието ни, когато чуем за Норвегия. Освен с висок стандарт на живот, ледени пейзажи и риболов напоследък свързваме скандинавската страна с шокиращи случаи на отнемане на деца и неприемливи закони, свързани със семейството.

В интернет вече дори се появиха анекдоти за това как вече вместо с Торбалан плашим децата си с „норвежците“.

„Живея в Норвегия от 7 години. Трябваше да замина за тази северна страна от Рига, за да последвам съпруга си. През годините, в които живеех в Норвегия, много неща от живота ми се промениха.“ Това разказва руската блогърка Вероника, която има цял сайт, посветен на живота в студената страна.

„Например гардеробът ми се промени напълно. Отказах се да нося високи токчета и рокли. Сега нося дънки, пуловери и обувки на нисък ток. Не работя толкова много, колкото преди, а Нова година вече не е чак такъв голям празник за мен“, споделя Вероника.

„Някои от тези промени се случиха по естествен път заради културата на тази страна. Но има някои неща, с които още не мога да свикна“, казва тя. Вижте кои са те - на pochivka.blitz.bg!