Шокови намалелия за първия летен уикенд са направили хотелиери и ресторантьори в Созопол. Тази събота и неделя времето ще бъде изключително благосклонно – очакват се температури между 25 и 27 градуса, слънчеви дни, без дъжд или облаци, пише Флагман бг.

Туристическият бранш в хилядолетния град реагира изключително гъвкаво и драстично свали цените, за да привлече българските туристи. 

Резервациите вървят много добре, показа проверка и този уикенд Созопол е на път да живне, след необичайното затишие заради корона кризата през юни.


Пловдивчанин разби мита за плажа в Гърция с отлични впечатления от цени и обслужване в Приморско СНИМКИ

Изключително бюджетно би ви излязло престой през уикенда в къща за гости или двузвезден хотел - между 25 и 50 лева на вечер. Ако искате да усетите духа на Созопол, може да наемете стая в Стария град, цените са в този диапазон.

Най-разнообразни са офертите за 3-звездни хотели. През уикенда може да отседнете в много добър комплекс между 40-70 лева на вечер, с включена закуска, безплатен паркинг, открит басейн и гледка към морето.Богат е изборът и за 4-звездни хотели, а цените са от 110 до 140 лева.

В повечето от офертите се включва закуска, а за някои от тях и безплатен паркинг.

Прави впечатление, че за тези пари може да наемете студио, в което да отседне цяло семейство.

Българско семейство изкара чудесен ден под чадър с шезлонги за 2,5 лв. на плажа в Бургас, но на тръгване... СНИМКИ

В затворен 5-звезден комплекс, който се намира на метри от един от най-красивите плажове в България – този в „Аркутино“ може да отседнете срещу 140 лева на вечер. В пакета е включена закуска и вечеря.

Къщи за гости и хотели 2 звезди – 25-50 лева на вечер за двойка

3 звезди – 40-70 лева на вечер за двойка

4 звезди – 110-140 лева на вечер за двойка/студио

5-звезди – 140 лева на вечер за двойка/студио

Созополските рентиери свалиха цените преди началото на сезона, а това веднага се отрази и при ресторантьорите, които ще посрещнат сезона със значителни намаления. 

Справка в менюто на добър ресторант с българска кухня показа, че шопската салата е 4,80 лева, пилешката супа – 2,80 лева, домашни кюфтета по чирпански – 4,80 лева, яйца по Панагюрски – 4,20 лева, пържен сафрид – 9,20 лева, скумрия на грил – 5,60 лева.

Бирата по плажните капани е между 2 и 3 лева.

Добрата новина е, че е решен и проблема с паркинга, ако хотелската база, която изберете не ви осигури място за автомобила. 

Новото ръководство на Общината развали концесията с частното дружество за управление на паркингите и в момента има около 900 паркоместа, които предлага на символични цени. За денонощие в охраняема зона ще ви струва само 6 лева.

Цените на сянката също са поевтинели и на Централния плаж в Созопол, който наскоро получи „Син флаг“ – най-престижният сертификат за качество в глобален план, предлага чадър и шезлонг за по 3,50 лева.