Пътуванията със самолет могат да бъдат стресиращи – зависими сте от времето, заобиколени сте от изнервени хора и сте изправени пред несигурността на скрининга за сигурност, пише profit.


Но има много начини, по които можете да намалите нивото на стрес до минимум и да направите преживяването и очакването от новата дестинация приятни.

Ето кои са нещата, които трябва да избягвате на летището:

Не очаквайте да е лесно

Сега, когато златната ера на авиацията отмина, вече не можем да разчитаме на определени места за сядане, компромис за багажа, място за краката или безплатно хранене. Днес мерките са много стриктни и трябва да спазвате протоколите, колкото и да не ви се иска.

Не закъснявайте

Ако си позволите дори малко закъснение, не само рискувате да изпуснете полета си, но и да си навлечете гнева на останалите пасажери и персонал на самолета, ако се налага да ви чакат.

Не прекалявайте с парфюма

Летищата и самолетите са натъпкани. Ако излъчвате силна миризма, макар и на хубав парфюм, надали ще се харесате на седящите до вас. Дезодорант против изпотяване е достатъчен.

Не взимайте успокоително

Изкушаващо е да спите по време на дълъг полет, но не искате да сте неадекватни в самолета, нали? Освен това е добра идея да изслушате всички инструкции за безопасност. Друг риск е, че приемането на лекарства, които да ви помогнат да спите, докато летите, увеличава вероятността от образуване на кръвни съсиреци в краката.

Не пийте много

Както стана ясно, трябва да сте свежи и адекватни по време на полета, затова алкохолът не е добра идея. Причина номер две е, че въздухът в самолета драстично ще ви дехидратира, което ще направи полета и кацането доста неприятно изживяване.
 

Не спете на летището

Това е чудесен начин да пропуснете полет и да станете потенциална жертва на джебчии. Заспиването на летището ви поставя в риск, затова се опитайте да останете будни.

Не забравяйте да заредите телефона си

Вашата мобилна бордна карта е безполезна, ако телефонът няма батерия. Ако не можете да го пуснете или няма с какво да го заредите, означава, че може да пропуснете полета.

Не правете снимки на непознати без тяхно разрешение

Правенето на снимка на някого без съгласие и публикуването й в интернет е лоша практика и може да доведе до неприятни последствия.