Даваме до 50 лева за подарък на половинката си за празника на влюбените Св. Валентин, пише „Монитор“. Освен романтичната вечеря, която е сред най-предпочитаните изненади за празника на влюбените, българските двойки си подаряват и снимки под различни форми, придружени с любовни послания.
В столичните заведения кувертите за най-романтичната вечер в годината започват от 15 лева на човек, или общо за 30 лева. Срещу тази сума ще получим две салати в комбинация с чаша вино и приятна музика. Ако пък искаме по-богато меню, срещу 50 лева на човек софийски ресторант предлага да ни нагости със салата, основно, десерт и аперитив, като домакинът гарантира, че ще си прекараме невероятно.

В Пловдив кръчмите също предлагат различни менюта. Повечето куверти са на стойност около 20 лева, но не са малко местата, където можете
да прекарате вечерта и на свободна консумация.

Търговците пък стават изключително изобретателни и предлагат на своите клиенти най-различни варианти за подарък, чрез които да зарадваме половинката си.

В сайтовете най-често срещани са рамките. Така например рамка за четири снимки струва 24 лева. Друг интересен подарък е кутия, която съдържа 365 късметчета, колкото са дните в годината. Така всеки ден получателят на изненадата ще трябва да тегли по едно листче с любовно послание. За този романтичен подарък ще трябва да се бръкнем с 55 лева.

Подобен вариант е кутия във формата на сърце, в която са поместени 100 листчета с надпис „Обичам те“ на 100 езика. Цената на изделието е 25 лева.
Грамота за най-обичан мъж или жена ще ни струва между 23 и 29 лева. Към грамотата има и рамка българско производство, става ясно още от офертата.
Колаж от ваши снимки ще излезе около 35 лева. За да бъде изработен във формата на сърце с размери 29 см на 42 см, е необходимо предварително да изпратите 30-40 снимки, а специалистите ще се погрижат изненадата ви да изглежда по наистина впечатляващ начин.
Ако пък искате да покажете колко много обичате човека до вас, можете дори да му подарите звезда. Срещу 40 лева бихте могли да зарадвате вашата половинка със сертификат, който да гласи, че истинска звезда от небето ще носи името на получателя си.
За почитателите на Трифон Зарезан обаче Денят на влюбените ще премине обилно полят с вино и с много мезета. Цените на напитките са различни, но за десетина лева може да се подсигурите с добро българско вино.
Влюбени двойки споделиха пред „Монитор“, че винаги си подаряват нещо практично, като техника или вещ, което би улеснило ежедневието.
Предпочитан подарък от мъжете са и билетите за дадено събитие, а пък жените се радват и на бижута.

Други предпочитат станалите напоследък популярни hand made подаръци, изработени с любов и желание от човека до нас.
„Подаръкът е нещо, което да подскаже, че познаваш половинката си добре. Нещо, което си е между вас двамата или значи нещо и за двама ви. Да напомня по някакъв начин за връзката ви или за конкретна случка“, разказа почитателка на католическия празник.

Европейският потребителски център дава важни съвети, ако ще правите онлайн поръчка:
- Ако сте решили да подарите изкусително бельо на дамата на сърцето си, проверете точния размер. Причината е, че Законът за защита на потребителите не задължава търговците да приемат обратно стоки и продукти, които са свързани с личната хигиена. По същия начин не може да върнете козметика, парфюми, цветя, сладки и бонбони или дискове с музика, поръчани онлайн, както и продукт, изработен по ваш модел и указания. За останалите стоки имате срок от 14 дни, за да го направите, в случай че вашият партньор не хареса подаръка.

- Ако покупките, които са направени с идея да се доставят точно на Свети Валентин, не бъдат доставени навреме, то вие може да се откажете от договора и да си искате парите обратно, без да давате допълнителен срок за изпълнение на поетия ангажимент. Това трябва да стане писмено чрез имейл до търговеца.
- Ако искате да подарите ваучер за посещение в спа, салон за красота, настаняване в хотел или за покупка от даден магазин, внимателно прочетете общите условия на сайта, при които ваучерът може да се използва. Проверете срока и условията, при които той е валиден, както и дали не се изисква предварително запазване на час за посещението. Проверете и дали в хотела има свободни места за желаните от вас дати.

- Ако планирате като подарък екскурзия със самолет, е важно да знаете, че 14-дневният срок за размисъл не важи и няма как да се откажете нито от почивката, нито от пътуването, освен ако в общите условия на сайта или в тарифата на билета не е предвидена такава опция. Но дори и да има подобен вариант, има вероятност да ви се наложи да платите определена такса.