Ако смятате да пътувате днес към Турция - откажете се. За нищо на света не тръгвайте към ГКПП "Малко Търново", защото тапата е кошмарна, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на шофьори. 

Задръстването е от рано сутринта, а към момента няколко хиляди автомобила са блокирани на опашката.

„Ситуацията е много нервна. Има сблъсъци, преди малко стига се и до физическа саморазправа. Двама мъже буквално се сбиха. Просто не им издържаха нервите. Едвам ги успокоихме. Колите вече са до бензиностанция „Лукойл“ и няма изгледи колоната да се раздвижи по-бързо.

Разбрахме, че работят на максимален капацитет, но просто не могат да обработят толкова много коли“, каза пред Флагман.бг Виолета Петкова, която е в един от автомобилите.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев потвърди за сериозното задръстване.  Според него може и до края на деня ситуацията да не се нормализира и някои от чакащите да си останат цял ден блокирани в тапата.

„От години пиша писма и казвам, че това КПП трябва да се разшири, да се направят 4 ленти, за да няма подобни задръствания. Никой обаче не ме слуша. В момента е невъзможно да се пътува. Кошмарно е!“, каза Янчев.


Така изглеждаше опашката рано тази сутрин, още преди изгрев слънце 

Трафикът по магистралите в първия почивен ден е интензивен. Шофьорите, които идват и излизат от София, трябва да внимават, защото заради ремонта на тунел "Ечемишка" се образуват задръствания.

Поредица от катастрофи на магистрала "Тракия", на "Маказа" е ад СНИМКИ

Само за час в участъка на АМ "Тракия" в област Пазарджик са станали 4 пътнотранспортни произшествия. За щастие всички те са леки, без пострадали хора, но с нанесени материални щети. Катастрофите са станали между 65-и до 72-ри километър в платното за Пловдив, съобщава БНТ.

Натоварено е движението на АМ "Струма" и главен път Е-79. На кръговото кръстовище край Благоевград има полицай, който регулира движението, за да не се образуват опашки и тапи.

При граничен пункт "Кулата" движението също е интензивно.

От "Пътна полиция" отново подчертаха, че са изкарали абсолютно всички камери на пътя, за да следят за скоростта денонощно.

Шофьорите не са доволни, че винаги по празниците има ремонти, работи само едната тръба на тунела и винаги се образуват такива задръствания.

Интензивен е трафикът и на останалите изходи на столицата. Засилено е полицейското присъствие.

Мобилни екипи следят за неправилно изпреварване и шофиране в аварийната лента.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ