Всеки има момент в живота си, в който отчаяно се нуждаете от място, на което да избягате и да се скриете от всички и всичко, пише profit.bg.


И ако мисълта за екзотичен остров ви се струва добра идея, имайте предвид, че много от тях са претъпкани с туристи и едва ли ще ви дадат така търсеното спокойствие.

Ето защо ви предлагаме няколко отдалечени острови, които няма как да не ви харесат, защото са откъснати от света.

Фарьорските острови

Ако търсите нещо различно от типичния тропически рай, Фарьорските острови ще ви дадат всичко, от което се нуждаете. Съставенa от 18 острова край бреговете на Северна Европа, тази островна група е изпълнен с красиви като от пощенска картичка градове с колоритни къщички.

Остров Хеймай, Исландия

Хеймай е домът на най-голямото население на птицата кайра в света. През лятото съотношението кайра – човек е 1777 на 1.

Икария, Гърция

Островът се намира на около 30 мили от Турция и е дом на най-много столетници в света.

Остров Флорест, Азури, Португалия

С малко по-малко от 4000 жители, този остров е кръстен така заради цветния му пейзаж.

Кох Яо Яй, Тайланд

Като един от последните недокоснати острови в Андаманско море, той е перфектната дестинация за любителите на бели пясъчни плажове, търсещи тишина и спокойствие. 

Великденски остров

Разположени на 2 300 мили от бреговете на Чили, Великденските острови вероятно са най-известни със своите повече от 900 статуи, датиращи от 13 век.

Саба, Кариби

Този много приятелски, но малко известен карибски остров е домът на най-късото летище в света.

Ниуе

Името му буквално означава "виж кокосовото орехче". Ниуе е най-известен като дестинация за гмуркане заради красивите коралови рифове и наблюденията на гърбати китове по време на тяхната миграция през юли и октомври.

Св. Елена

Този малък остров се намира на 2500 мили източно от Рио де Жанейро и има около 4500 жители. През 2016 г. Св. Елена изгражда първото си летище, с което сбъдва мечтите на търсещите приключения по целия свят.

Коледен остров

Наречен на деня, в който е забелязан за пръв път от изследователи, този тропически остров е покрит с гори, местен вид червени раци и мили пясъчни брегове.