Обмисляте круизно пътешествие? Преди да отплавате към залеза, вижте това проучване на компанията за резервации Seahub, от която са прегледали Instagram, за да открият кои круизни компании и кораби обичат хората и защо.

От Seahub са проверили какво излиза в Instagram с хаштага #cruise и са получили над 1.8 млн. поста, според компанията. Те са били групирани по споменавания на конкретни ключови думи или круизни компании, пише CNBC.

Ето какво са открили:

Най-популярните круизни компании в Instagram

Въз основа на общия брой постове в Instagram, водещите круизни компании, според Seahub, са:

1. #RoyalCaribbean (634 369 поста)

2. #CarnivalCruise (499 052 поста)

3. #DisneyCruise (319 495 поста)

3. #PrincessCruises (112 493 поста)

4. #CelebrityCruises (102 726 поста)

Корабите на Royal Caribbean предлагат на почиващите редица възможности - от сърф симулатори, през въжени атракции и уроци по баланс на трапец до екстремни водни пързалки.

Хората, ползвали корабите на Royal Caribbean, са пускали постове в Instagram от най-различни луксозни дестинации, като Сидни, Австралия; Котор, Черна гора и Коста Мая, Мексико.

Royal Caribbean пък плава до дестинации, като Аляска, Азия, Австралия, Бахамските острови, Канада, Куба, Европа, Хавай, северозападната част на Тихия океан и Панамския канал. В сайта Cruise Critic Royal Caribbean може да се похвали с близо 16 800 оценки "отличен".


 

Най-популярните кораби в Instagram, които принадлежат на класираната под номер едно компания Royal Caribbean, според Seahub, са:

1. Harmony of the Seas

2. Oasis of the Seas

3. Allure of the Seas

Harmony може да се похвали с "най-високата водна пързалка на кораб", според Royal Caribbean.


В същото време корабът на Royal Caribbean, който се нарежда на дъното на класацията, е Rhapsody of the Seas.

Водещи круизни компании за купонясване:

Водещите круизни компании, които се свързват думата "купон", са:

1. Carnival Cruise Line

2. Norwegian Cruise Line

3. Disney Cruise Line

 

 

The only difference between you and a pop star is backup dancers. #LipSyncBattle #ChooseFun

Публикация, споделена от Carnival Cruise Line (@carnival) на
 


Клиенти са качили в Instagram видеа и снимки от конкурси по надпявания и танци на борда на корабите на Carnival, както и снимки от купоните в нощните клубове и баровете на плавателните съдове. Други забавни неща, които предлагат Carnival, включват различни игри и караоке.

Най-добрите круизни компании за отдих

Водещите три круизни компании, отъждествявани с ключовата дума "отдих", са:

1. Princess Cruises

2. Norwegian Cruise Line

3. Carnival Cruise Line

На борда на своите кораби от Princess предлагат "Светилището," което от компанията описват като "луксозен спа комплекс, запазен само за възрастни." От компанията също така предлагат курсове по йога за гостите си.


Най-добрата круизна храна

Най-добрите круизни компании, свързвани с ключовата дума "храна" в Instagram, според Seahub, са:

1. Princess Cruises

2. Carnival Cruise Line

3. Norwegian Cruise Line

Princess Cruises качи на борда популярния шеф-готвач Къртис Стоун, който беше шеф на годината в Лос Анджелис за 2016 г. Стоун създаде специално шестстепенно меню за някои от корабите на компаниятаq като Ruby Princess, Emerald Princess и Sun Princess.

Компанията също така си партнира с шеф Енресто Учимура за ястията на някои от корабите си.


Проучването на Seahub класира и най-популярните храни по време на круизи в Instagram. Морската храна заема първо място, следвана от десерта и шоколада.

Храната за вегани се нарежда на седмо място в класацията на Seahub, изпреварвайки по популярност храниq като торта, пържола, салата, плодове, пилешко месо и скариди.