Ремонти доведоха до хаос на магистрала „Тракия“. През почивните дни там се образува километрично задръстване, а шофьори ни сигнализираха, че са чакали с часове преди да влязат в столицата. Задръстване имаше и днес, предава Нова тв.

От АПИ заявиха, че се налага движението между 11-и и 16-и километър да се осъществява в платното за Бургас заради гаранционен ремонт на фугите на мостови съоръжения.

И призоваха шофьорите за търпение, тъй като нямало как работата да се преустанови и било нужно време за набиране на якост на бетонната конструкция.

Другият проблематичен участък е при мостовото съоръжение на 20-и километър в посока Бургас. Там обаче не говорим за планиран, а за спешен авариен ремонт. 

Много от водачите попитаха защо ремонтите са започнали със старта на летния сезон. В неделя в задръстването попада Борис, който пътува от Асеновград към София.

Масов бой в задръстването на "Тракия", шофьор изнагля брутално ВИДЕО

„Цялото разстояние ми излезе 4 часа. Това, което се случи вчера, беше наистина фрапантно”, коментира мъжът.

Добавя, че най-тежко било положението след „Траянови врата“. Движението е отбито в платното за Бургас.

„Работници не видях. В интернет пише, че трябвало да се сменят мантинели”, поясни той. 

А напрегнатата обстановка довела до произшествие. „Видях кола, чиято предница беше сплескана. Някой вероятно не е спазил дистанцията”, поясни мъжът.

Вълна от коментари заля социалните мрежи. В изнервената обстановка хората подходиха с хумор. „Астрономическото лято настъпва в първата неделя с километрична тапа на „Тракия“, пише потребител.

Днес някои от водачите нарушиха правилата и навлязоха в аварийната лента. Транспортният хаос създаде затруднения и за движението на линейките.

Заради започналия активен летен сезон от Пътната агенция са изискали от фирмите-изпълнители да работят по най-ключовите трасета само в делнични дни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук