Задръстване се е образувало на пътя през Витиня в посока София, алармират очевидци, цитирани от „Фокус“. Поне от половин час движението в района не е възможно. Според един от хората причината е аварирал ТИР, който препречва трафика в двете посоки, като засега поетапно се пропускат леки коли, но не и тежкотоварни.
В същото време днес се очаква движението в лявата тръба на тунел „Ечемишка“ да бъде пуснато двупосочно, след като за седмица този участък от автомагистрала „Хемус“ остана затворен заради трагичния инцидент, предизвикан от паднал елемент в тунела, при който загина 67-годишна жена.

След приключването на следствените действия, съгласно решението на специално назначената от АПИ комисия, пътноподдържащата фирма започна демонтиране на старата осветителна конструкция. В неделя служебният министър на регионалното развитие и благоустройство инж. Спас Попниколов инспектира инсталирането на електрическите кабели, с които ще се осигури аварийното осветление, за да се пусне движението в тунела. Срокът, който служебният премиер даде, за да бъде възстановено преминаването през „Ечемишка“, бе най-късно до 13 февруари. Междувременно той разпореди и да бъде направен пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите – тунели, мостове и други, с оглед гарантиране безопасността на пътуващите.

Припомняме, че жена загина при тежък пътен инцидент на автомагистрала „Хемус“, предизвикан от паднал върху движещ се автомобил елемент в тунел „Ечемишка“ в тръбата в посока София. Сигналът за произшествието бе подаден на тел. 112 около 12.00 часа на 5 февруари. На място умира жената, която е пътник в колата, а шофьорът на автомобила е пострадал и е откаран в болнично заведение. Последваха проверки и действия за изясняване на обстоятелствата около трагичния инцидент, а прокуратурата заведе следствено дело. Служебният министър-председател Огнян Герджиков освободи петима началници в сектор пътна инфраструктура, като сред кадровите промени бе и смяната на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов с Пирин Пенчев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!