Десетки българи са блокирани на летището във Франкфурт заради повреден самолет, който трябваше да изпълни полет от Франкфурт до София. Към момента информация кога нашенците ще излетят към България няма, научи БЛИЦ, след като получи сигнал от чакащи на германското летище пътници.
Пътниците на полет Франкфурт-София с номер FB438, който трябваше по разписание да кацне в 15.30 в София, са били настанени на борда на самолета, но след това екипажът ги е поканил да напуснат машината. Било им е съобщено, че това се налага поради повреда на самолета. По разкази на очевидци най-вероятно ставало дума за повреда в едно от крилата на самолета.
 
Пътниците са успели да се свържат с компанията „България еър”, но оттам не са получили конкретна информация кога те ще могат да отпътуват за България.
 
Също се твърди, че самолетът е бил повреден, когато трапът се е приближавал към машината, но при неуспешната маневра е пробил корпуса ѝ.
 
Агенция БЛИЦ се свърза с компания „България еър”. Оттам потвърдиха за забавянето на полета, но отказаха да дадат повече подробности. Единствено заявиха, че в момента ръководството на компанията решава как да се процедира със заседналите в летището на Франкфурт наши сънародници, което означава три неща – да се чака самолетът да бъде поправен, сънародниците ни да бъдат препратени по друг маршрут или да бъде изпратен друг самолет от България, който да ги прибере у дома. Очакванията са, че общото закъснение може би ще е 2-3 часа.
 
На въпрос на БЛИЦ дали нашенците на летището във Франкфурт са уведомени за усилията на компанията да ги прибере у дома, на другия край на телефонната връзка ни отговориха, че „не могат да дадат повече информация”. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ