"Дунав мост" при Русе бе блокиран за движение в петък вечерта, съобщава Русе Медиа. И от двете страни на моста имаше огромни опашки от камиони и коли, които не могат да преминат и изчакват на място.

Опашката от Румънско започваше почти от колоните на моста, където има разположен и екип на гранична полиция.

Проблемът се оказва извънгабаритен товар, превозващ яхтата „Ануш“, който е навлязъл на конструкцията на моста в посока Република България.

На около 200-250 м камионът, превозващ яхтата, е срещнал идващ в противоположна посока ТИР, с който не е възможно разминаването на територията на моста, поради габаритите на превозвания товар.

В резултат на това около 22:30 часа се образува тапа, в която попаднаха коли и камиони движещи се и в двете направления.

Временно отпушване за колите се получи, когато се даде възможност на леките автомобили да преминат в посока България в пространството между двата камиона.

Към 00:00 часа движението все още бе спряно както на леките, така и на тежкотоварните автомобили, докато не се намери решение на ситуацията. Имаше възможност за преминаване само на леки автомобили, но това би могло да става поетапно и с изчакване, според преценката на служителите от румънската полиция.