Снимките на Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов и Пейо Яворов преобразиха чиновете на ученици от Средното училище „Христо Ботев” (по-известно като гимназията) в Бобов дол, пише "Вяра".

Анастасия Баракова

Заслугата е на учителката Светослава Йорданова, която от тази учебна година преподава „Изобразително изкуство, техника и предприемачество” в гимназията, и нейните ученици от работилничка „Лютиче”.


Снимките на великите българи, до които са изписани и техни мисли, са отпечатани върху чиновете по проекта „Подкрепа за успех” на Министерството на образованието и науката, с помощта на техниката декупаж. Освен че правят обстановката уникална, изображенията помагат за обучението.

Част от учениците от работилничка „Лютиче”

„Децата работят по осъществяването на тази идея от месец ноември, след часовете. Засега има 4 чина със снимки на Левски, Ботев, Вазов и Яворов. Предстои да бъдат направени още 7 чина – с ликовете на Елисавета Багряна, Димчо Дебелянов и Пенчо Славейков. Другите имена ще бъдат уточнени допълнително в часовете по български език и литература.

Един уникален проект на учениците от работилничка „Лютиче“ и техният учител – Светослава Йорданова

За бюрото на преподавателя е решено, че ще бъдат изписани букви от азбуката и ще бъдат отпечатани ликовете на светите братя Кирил и Методий. Украсяването на чиновете по този начин се отрази много благоприятно на учениците. Класната стая вече е съвсем различна.

Създава се една патриотична обстановка. Учениците са обхванати от един възрожденски дух. Всичко това е много мотивиращо и помага на учебния процес. Идеята е на учителката Светослава Йорданова, която ръководи и напътства децата. Те са изключително горди с работата си”, коментира директорът Анастасия Баракова.