Пасина Герзова от асеновградското село Леново отпразнува своя 100-годишен юбилей. Освен с близките си тя сподели празника и със заместник-кмета на Асеновград инженер Петър Петров и с кмета на населеното място – Борис Ангелов. Баба Пасина, както я наричат местните, получи много пожелания за здраве и за поне още 100 г. живот. Тя скромно каза, че „няма нужда чак толкова дълго”. Пасина Герзова е родена на 22.01.1920 г.
 До днес тя продължава да върши ежедневните си задължения на домакиня. Пере на ръка, мете пред дома си, храни животните в двора. Казва, че не иска да се залежава, защото това би я погубило. Инженер Петров пожела на баба Пасина дълги години да се радва на близките си хора, да ги дарява с обич и да получава същото от тях, да предава своя опит и мъдрост на внуците и правнуците си.

100-годишната жена от Леново получи комплимент от община Асеновград – почетен плакет, на който е гравирано нейното име и е подписано лично от кмета на града доктор Христо Грудев. Той изпрати и поздравителен адрес.
 


„За мен е гордост и чест, че в община Асеновград има хора, които могат да се похвалят с достолепните 100 г. живот! Продължавайте да заразявате с любов и доброта. Пожелавам Ви крепко здраве и още дълги години да бъдете опора на близките си и тяхната жива история! Да ги радвате с присъствието си и да получавате обичта и уважението им. Защото споделените моменти с любимите хора са най-ценното в един човешки живот”, пише в посланието си Грудев.

Баба Пасина получи и огромен букет цветя и парична сума като подарък от община Асеновград.