2 месеца след смъртта на родилката Семра Дургут в Кърджали, все още не са ясни причините, довели до фаталния край. Припомняме, че 23-годишната жена почина при раждане сутринта на 9 март в болницата в областния родопски град, пише 24rodopi.com.
Тя постъпила ден преди това заради преносване на плода. Първоначалната версия гласеше, че до фаталния край се стига заради вътрешен кръвоизлив по време на раждането, причинен от рядко заболяване. „Съпругата ми не беше болна. Правели сме много изследвания”, пък бе категоричен съпругът на починалата Раим Х.

Двамата се върнали от Холандия заради раждането. Младото семейство живеело в чернооченското село Водач.

Веднага след случая започна разследване за установяване причините за смъртта на родилката. Назначена бе тройна съдебно-медицинска експертиза. Изключително опитни специалисти по акушерство и гинекология, водени от професор Владимир Пилософ, са ангажирани да изясняват причините за смъртта на 23-годишната родилка. Те са част от Комисията, която извършва проверка, назначена от Изпълнителна агенция „Медицински одит”, по лично настояване на изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” доц.д-р Тодор Черкезов.

До момента обаче все още не са ясни резултатите. „Официално ще уведомим обществеността когато проверките приключат и резултатите станат ясни”, посочиха от здравното заведение.

Лекари с дългогодишен опит изказват предположения, че е много вероятно да става въпрос за изключително рядък случай в медицинската практика.

Починалата родилка и бебето й бяха погребани в село Водач. Съпругът пък отново заминал за Холандия, наскоро обаче той се е върнал в селото, посочиха жители на Водач.