Иззеха автомобила на 92-годишния мъж от Сливен, който беше спрян на пътя пиян и без книжка. Причината - шофира отново колата без регистрационни номера при вече образувано досъдебно производство. За повторното нарушение Стефан Стефанов ще бъде съден, казаха за bTV от прокуратурата в Сливен.

Събота, 11 часа, в центъра на Сливен. Шофьор снима Стефан Стефанов, който беше спрян от полицаите на 8 март без книжка и с алкохол. Отново е зад волана на същата кола - този път без регистрационни номера. От полицията в Сливен проверяват сигнала и откриват колата в гараж близо до дома на нарушителя.

“Сутринта гледахме видеоклипа, установихме свидетеля, който е направил записа. Съгласувахме действията си с Районна прокуратура и започва ново досъдебно производство за това, че автомобилът е управляван, след като му е прекратена регистрацията. В момента се извършва оглед на колата. С протокола за оглед ще бъде иззет във връзка с новообразувано досъдебно производство", обясни началникът на сектор „Охранителна полиция“ в Сливен Димитър Кикьов.

Хванаха 92-г Стефан да шофира пиян, обяснението му е потресаващо ВИДЕО

Съседи твърдят, че мъжът често си купува алкохол от близкия магазин.

"Паднал беше и съседите го вдигаха една вечер и го заведоха вкъщи, беше ударен. Според мен полицаите просто трябва да му вземат ключовете за колата, защото няма друга оправия. Дъщеря му не може да се справи с него", разказа Албена Димитрова.

„Отишъл е да вкарва колата в гаража и всъщност не е имало място, не можал да я вкара и пак дошъл дотук", заяви дъщеря му.

"Конфискуваха ли я? Ще им отрежа главите. И знаеш ли защо? Защото аз на 17 години бях по лагери и затвори за справедливост. Никаква справедливост няма. Пак съм карал колата? Ей, аз съм много голям престъпник”, каза Стефан Стефанов.

От Районната прокуратура в Сливен казаха, че 92-годишният мъж ще бъде съден и вероятно ще получи административно наказание.

„Свидетелството му е отнето през юли 2022 г. за това, че е шофирал след употреба на алкохол, тогава бе прекратена и регистрацията на автомобила. Впоследствие на 8 март той беше установен да управлява нерегистрирано превозно средство, отново след употреба на алкохол. Това е изключително опасно управление“, заяви главен инспектор Илиян Николов, началник на сектор „Пътна полиция“ в Сливен.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук