Иван Дойнов, служебният защитник, който трбва да представлява убиеца на журналистката Виктория Маринова пред прокуратурата и съда отказа да даде каквито и да е изявления пред медиите. 

Пред БЛИЦ, все пак, той призна, че се чувства уморен и помоли да не бъде търсен за коментари по случая за известно време.

"Опитаха да се свържат с мен и от много други места, но наистина не желая да коментирам този случай. Обърнете се към Адвокатската колегия, все пак ме разберете, чувствам се уморен", призна той в телефонен разговор с репортер на БЛИЦ.

Както БЛИЦ писа, след като шестима адвокати отказаха да защитават Северин Красимиров, с тежката задача се заема адвокат Дойнов, който е назначен като служебен защитник. 
На практика той е бил последният в списъка със служебни защитници и не е имал възможност да откаже делото, както са направили други негови колеги. 

Иван Дойчинов Дойнов е завършил право в РУ „Ангел Кънчев” през 2015 г., като е бил сред отличниците във випуска с успех 5.79. 

21-годишният Северин Красимиров, който бе задържан по обвинение в убийството на Виктория Маринова, е бил прегледан от съдебен лекар в следствения арест в Русе. Д-р Пламен Димитров заяви, че мъжът е в добро физическо състояние, взета му е била ДНК проба и са установени и документирани всички травми, които е имал. Повече подробности не бяха съобщени.

Северин Красимиров се е срещнал със служебния си адвокат Иван Дойнов, както и с окръжния прокурор Георги Георгиев и наблюдаващия прокурор Кремена Колицова, за да му бъдат повдигнати официално обвинения в изнасилване и убийство, извършено по особено жесток начин.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ