500 лева е глобата, която общината ще наложи на собственичката на апартамент, заградила двор пред блока си на ул. "Къпина" в пловдивския квартал "Столипиново"

БЛИЦ припомня, че в петък стана ясно, че пловдивчанката Анка Асенова си е вдигнала желязна ограда, а наред с това е  поставила пейка и е изградила градинки с цветя. Вратата от терасата е избита, за да може апартаментът да се използва като къща.

Живеещи във въпросния жилищен блок съобщиха, че многократно са подавали сигнали, но резултат няма. След проверка се оказа, че стълбите с козирка в съседство на дворчето, се стопанисват от ОП "Жилфонд", уточнява TrafficNews

Инспектори от Пловдивския общински инспекторат са направили проверка на място и са констатирали незаконно строителство и обсебване на общински имот от 27 квадрата. След като е съставен акт, той е изпратен на район "Източен, откъдето е издадено и наказателно постановление за глоба в размер на 500 лева.  

Кметът на района Иван Стоянов заяви, че имат идея във въпросното междублоково пространство да изградят парк с пейки, беседки и детска площадка, за да може хората от блоковете да ги ползват. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук