Почти цялата страна е скована от лед. Улици и тротоари на много места са заледени, а хората се питат – защо не се взимат нужните мерки, пише glasnews.bg.

Междувременно в Благоевград служители на фирма за почистване са работили неуморно, за да обезопасят улиците в населеното място.

"Това са Героите за последните 24 часа в Благоевград! Не мрънкат, не се оплакват, и не пишат глупости в социалните мрежи. Да, затова им се плаща. Но колко от нас ще хвърлят смес за третиране на пътната настилка против заледяване, от открит камион с лопата на температури около 0? Колко водачи на камиони от Благоевград имат куража и опита да управляват този 50-годишен ЗИЛ, който вече няма живи родственици?

Всички дежурни в снежна обстановка са герои, но тези бойци бяха най-коментирани, ето ги, тук са, отново на терен!", пише Явор Хаджиев.

"Браво на хората, които работят 1 ден в годината, а и трябва да сме им благодарни, пълен цирк", иронично написа жител. Коментарът му обаче, предизвика свирепа дискусия по темата, като бе засегнат и въпроса за използваната остаряла техника.
 
"Чуждата работа винаги е малко и е лека, чуждата заплата е винаги незаслужено висока, чуждото яйце е винаги по-голямо, чуждите дертове са винаги незначителни."
 
"Този, дето е накарал човека да стои в легена на камиона и да хвърля пясък, е за затвор!", гласи друг коментар.
 
"Извинявам се но живеем в 21 век. И чистенето на улиците с комунистически камион, които уж комунисти ги плюем, е геройство. Дават се пари за втори училищни салони, възстановяване на някои сгради в града, а за механизация от първа необходимост, нямаме пари. А иначе данъци, застраховки и всякакви други такси се вдигат. Единственото геройство, е че този човек не е паднал!"
 
"Тези, които критикуват, нека първо да си почистят пред техните къщи, и тогава да роптаят!"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук