В два съседни гроба, един до друг бяха погребани красивата Северина и съпругът й Ивайло, заедно с нероденото им дете. Повече от два часа продължи траурната церемония в в траурния парк в Бургас. 
Роднини, близки, приятели и колеги извиха дълга опашка край затворените ковчези, за да си вземат последно сбогом и да изпратят младата двойка в последния й земен път. Сърцераздирателни ридания отекнаха над двата гроба. Присъстващите не можеха да удържат сълзите и мъката си по нелепо погубените два живота. Трагедията на двете семейства е жестока, пише "Монитор". 

Северина и Ивайло били влюбени и щастливи. Чакали с нетърпение и трепет първата си рожба. Дни преди жестоката катастрофа двамата избирали бебешка количка и креватче. "Подготвяха се полека-лека за раждането. Купуваха разни дрехи, биберони, шишета и всичко, което е необходимо за родилното. Какво чакахме, а какво се случи", ридаеха близките на семейството.

Северина е от Карнобат, но заедно с любимия си живеели в Бургас. Младата жена, която е работела като медицински представител е далечна рода на бившия социален министър Минчо Коралски. Двамата обаче едва ли са се познавали, защото родствената им връзка била далечна. 

Северина и Ивайло бяха погребани в затворени ковчези, по изрично желание на близките им. Причината е, че телата им са били обезобразени от жестокия удар с тежкотоварния латвийски тир, който буквално ги премаза в колата им. Тежкото возило скъса мантинелата и влезе в насрещното движение, вероятно след заспиване на шофьора. "Аудито, в което са били беше смачкано като консервна кутия. Всичко е била на пихтия, потресаваща гледка. Нищо не са можели да направят. Нямали са никакъв шанс да реагират или да избегнат удара. Станало е за секунда и край. Това е съдба, нищо не можеш да направиш. На 28-ми май, когато стана катастрофата, те не трябваше да пътуват по този път. Плановете им бяха съвсем други. Същият ден трябваше да са на работа. Прегледът в София беше насрочен за юни, но по някаква причина те решиха да променят датата и да я изтеглят по-рано. Нямам представа защо, може би са имали основателна причина", каза близък приятел на семейството. Зад волана на колата седял 35-годишният Ивайло, а бъдещата майка до него на предната седалка. Заради напредналата си бременност, Северина не сложила предпазен колан, но дори и да е имала такъв, той нямаше да я спаси, коментираха запознати с инцидента. 

Младата жена имала дребни проблеми през бремеността и затова избрала известен и добър гинеколог в столицата, който да я следи. В черния понеделник, тя и съпругът й тръгнали към София за поредния преглед.  Планирали да останал вечерта там, но жестокия сблъсък край Пловдив сложил край на всичките им планове. Бащата на Северина, който я е отгледал сам след смъртта на майка й, е смазан от трагедията. Красивата му дъщеря е била негово единствено дете. 

"Целият Карнобат е в шок от тази страшна трагедия. Познавахме момичето от дете, беше много мила, много възпитана и много лъчезарна и умна. Сама се бореше в живота, успя да завърши добро образование, имаше хубава работа, имаше прекрасно семейство и беше влюбена. И сега, когато й предстоеше най-хубавото, най-щастливите мигове, животът й свърши", ридаеха близки на момичето. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ