Акция за издирване проведе отряд Лакатник на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК вчера в труден планински терен при тежки метеорологични условия, съобщават от ПСС-Лакатник. 

Сигнал за изчезнал мъж над село Свидня западно от град Своге постъпи на 8 март вечерта. След установяване на контакт чрез мобилен телефон с изгубения помощ от него бе отказана.

Отряд Лакатник бе в готовност през цялата нощ. На следващия ден сутринта стартира акция за издирване. В нея се включиха осем планински спасители от отряда с два високопроходими автомобила и спасителен инвентар.

В хода на акцията изгубеният бе локализиран по данни от разговори с него от предишния ден. Беше обходен целия предполагаем терен, като от една страна се обходиха пеш всички пътеки и дерета в района, а от друга се извърши разширено търсене в околоните местности по всички проходими горски пътища.

Местонахождението му не бе в обхвата на целевия терен спрямо първоначалните данни, което предположи динамично движение на мъжа.

Няма конкретни данни в каква посока или къде се намира изгубеният. Поради липса на каквато и да е друга информация за посока и място, акцията бе преустановена в 18:00 ч. до второ нареждане от Централата на ПСС в София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!