Медицинските екипи са спасили 70-годишен мъж малко преди обяд на Първа буна във Варна.  Човекът влязъл в морето на неохраняем плаж, съобщава Радио Варна. Въпреки настояванията на спасителите от съседния плаж  да излезе, защото има червен флаг, той продължил да плува.

Изваден е от водата  и му е оказана първа помощ, след което е транспортиран до университетска болница "Св.Марина" във Варна, каза  директорът на ДКЦ I "Св.Клементина" във Варна д-р Иван Иванов.

От началото на сезона три реанимационни линейки на ДКЦ I "Св.Клементина"  помагат на плажуващите във Варна, курорта "Св.Св. Константин и Елена" и Златни пясъци. 

Д-р Иванов  допълни, че последната седмица са  зачестили случаите на спасени хора в морето. Вълната е голяма по цялото северно крайбрежие и има червен флаг, но въпреки това хората влизат в морето. Вчера медицинските екипи са спасили двама души от морето в Златни пясъци и курорта "Св.Св.Константин и Елена". Днес има един инцидент във водата. На брега лекарите са помогнали на друг мъж, който бил употребил алкохол.