Пловдивчанин отиде на ресторант в Кючука и започна да се налива с алкохол. След това продължи с обиди и заплахи към персонала и накрая отказа да си плати сметката, защото "нямал български пари“. Мъжът предложил на готвача да му обмени 200 евро, взел от служителя 390 лева, прибрал ги в джоба си и продължи да буйства. Наложило се бъде викана полиция, а нарушителят бил арестуван, съобщава plovdiv24.bg.

Скандалният случай е от миналата неделя, а ситуацията се е разиграла в ресторант "Сени“, който се намира на улица "Скопие“ в Кючука.

Нарушителят пристигнал около 22:30 часа и започнал да пие. Престоят му не бил кратък, като през по-голямата част от времето същият влизал в дрязги с персонала. Когато наближило времето да плаща сметката, мъжът отказал да я плати и започнал да вика на сервитьорката и на останалите служители от персонала:

"Смешници, нищо няма да ви платя. Знаете ли кой съм аз? Ще ям и ще пия колкото си искам. Какви сте вие, че ще ви плащам? Ядосам ли се, ще стане страшно“.

Непосредствено преди това същият обявил, че няма български банкноти, с които да заплати консумираното от него. Мъжът поискал от персонала да му обменят 200 еврова банкнота за български левове.

Готвачът в заведението се съгласил и извършили смяната на парите. Тогава нарушителят се отказал от тази обмяна - евровата банкнота му била обменена на неизгоден за него курс спрямо лева - 1,90 лева вместо 1,95, което провокирало у нарушителя още повече вербалната агресия.

Той взел и еврата, и левовете и отново отказал да заплати сметката. Персоналът на заведението се видял принуден да извика помощ, като задействали паник бутона. Пристигнали служители на СОТ, които също били нагрубени от мъжа.

Малко по-късно на място пристигнал и екип на Първо РУ. Полицейските служители опитали да изяснят случая, но мъжът проявил агресия и спрямо тях, като поведението му било грубо и провокативно. Той бил отведен в районното, където бил тестван за алкохол, а пробата отчела 2,29 промила в издишания въздух.

Мъжът изтрезнял зад решетките, а след това бил даден на съд, където получил глоба от 500 лева, която може да бъде обжалвана.