Откриха дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово. Според експерти на тях се вижда дрон с прикрепен минометен снаряд 82 мм.

"Това е импровизирано взривно устройство. Снарядът е бойното средство, дронът е само преносител. Може да има опасност за тези, които са в близост до него. Трябва да се подхожда към него много внимателно.

Малко вероятно е да е била деактивирана от водата, тротилът и взривателят не се влияят от нея. Чрез удар на цялото устройство ще бъде взривен. Ако не е бил дни наред във водата, дронът си остава опасен. 20 метра до хотела е много малко разстояние.

Такъв вид устройство е опасно на доста големи разстояния. Вътре има около половин килограм тротил. Ако се взриви мината, осколките са опасни на 100-200 метра, дори до 300. За хората в хотела е опасно". 

Това заяви бившият вътрешен министър и специалист по боеприпаси Валентин Радев в ефира на Нова нюз.

По думите му е могло е реакцията да бъде по-бърза - да се вземат мерки още вечерта. "Това, че районът е отцепен, е достатъчно засега. Не се знае дали преди това е имало удари върху дрона или само едно докосване може да го взриви. Експертите трябва да го взривят на място, след обезопасяване на периметъра за гражданите", заяви той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук