Все още полицията издирва 18-годишния гонкаджия, причинил катастрофа с патрулка в Смирненски. Крадец на коли си спретна гонка с полицията снощи в пловдивския квартал "Христо Смирненски", съобщава "Трафик".


Екшънът се разиграл, около 21 часа  на бул. "Пещерско шосе",  като при преследването беглецът е ударил и полицейска астра. 

Зад волана на преследваната кола бил 18-годишен от село Борино, който е стар познайник на полицията. След мелето той е успял да избяга. И към този момент младежът се издирва, съобщиха от МВР.

Пикапът бил откраднат от улица „Ясна поляна” в следобедните часове. Превозното средство служило за разнос на безалкохолни напитки. Шофьорът му разтоварвал някакви стоки  и оставил ключа на таблото.

Когато излязъл от обекта, колата му била изчезнала заедно с празните каси, които били в товарния отсек. Няколко часа по-късно граждани сигнализирали за купчина изхвърлени каси до река Дерменка, близо до пътя за Прослав.

Дежурният полицейски екип на Второ районно отишъл да оглед на мястото, а на връщане се разминали и с откраднатия пикап. Полицаите тръгнали след него с включени сирени, а крадецът натиснал газта и потеглил към "Смирненски".