В изборния ден любимите места на пловдивчани са пълни с хора. Макар ветровитото време главната улица и Капана се радваха на посещаемост.

Лошото време обаче остави Гребна база, Бунарджика и Лаута сравнително пусти. За сметка на това  моловете и ритейл парковете бяха препълнени, пише TrafficNews.

За заведенията, по всичко личи, днес ще има оборот. Масите на кафенета и ресторанти в централна градска част и мол Plaza са заети с клиенти. В следобедните часове много клиенти имаше и по магазините в търговския център.

 

Дали за пловдивчани днес е време за дежурната разходка в почивния ден или през 2 октомври са имали много по-важна задача за вършене? 

„Гласувах преди обед и сега излязох да потичам. Това, което се случва в държавата ни, е сериозно изпитание за психиката на всеки нормален човек. Затова и трябва да се каляваме телом и духом”, каза 42-годишният Станимир Филипов. Той е на част от запалените спортисти, чиято активност вятърът не спря.  Сред него имаше и такива, които използваха изборния ден да потичат, да карат колело или ролери край канала.

 „Гласувах, разбира се. Гласувах, защото вярвам, че моят глас може да промени ситуацията. И го направих за младите. Така съм възпитавал и децата си, че трябва да си дават гласа“. Това заяви Върбан Върбанов, когото срещаме в Цар-Симеоновата градина. 

На въпрос някога пропускал ли е възможност да гласува, а той е изтървал само предните избори – тези през ноември. Тогава не гласувал, защото политическата обстановка го напрегнала твърде силно и го докарало до отчаяние. 

Друг пловдивчанин в пенсионна възраст коментира пред наш репортер, че ще гласува едва когато намалят броя на административните служители в страната: „Ще изляза да гласувам, като намалят администрацията. Докато не го направят пак ще си печелят същите партии, понеже заплатите на половината народ зависят от определени хора“, заяви пловдивчанинът, пожелал анонимност.

Както всеки ден, детските площадки на Бунарджика бяха пълни, но по алеите нагоре към паметника нямаше много хора. Вятърът е съборил голяма информационна табела, която посреща посетителите на северния вход на парка.

Посетителите в мола споделят пред наш репортер, че преди да се отдадат на шопиг, са упражнили гражданския си дълг. Срещаме обаче и такива, които категорично заявяват, че „няма смисъл“ да пуснат гласа си в урните.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук