Социалната мрежа фейсбук почерня от жалейки след смъртта на красивата учителка Калина Каменова от Враца, пише BulNews.

Близки, колеги и приятели, известни личности, бивши ученици изразиха съжалението си от загубата на младата жена, която си отиде след кратко боледуване едва на 44 години. 

Калина Каменова бе начална учителка в СУ „Васил Кънчов“ във Враца. На 17 октомври, отивайки за работа, жената получила силно главоболие. Тя потърсила лекарска помощ в спешния център в града, но припаднала и така и не дошла в съзнание. Медиците констатирали, че е получила мозъчна аневризма. 

Враца потъна в скръб: Почина красива и обичана учителка

Близо две седмици Каменова бе в кома. Лекарите в МБАЛ "Христо Ботев" направили всичко по силите си, за да спасят живота ѝ, но усилията им се оказали напразни и вчера рано сутринта тя издъхнала.

Кметът на Враца Калин Каменов бе сред първите, които споделиха мъката си чрез пост в социалната мрежа. Известният актьор Влади Въргала, който бил добър приятел на Калина, също постна нейна снимка с трогателно послание. От ръководството на СУ „Васил Кънчов“ пък обявиха 1 ноември за Ден на траур, в знак на съпричастност с непреодолимата загуба.

Многобройните близки, приятели и колеги на Калина Каменова ще могат да си кажат последно сбогом с нея утре, в Деня на народните будители.

Поклонението ще се извърши от 12.30 часа в катедрален храм „Св. 12 Апостоли“ във Враца.