Появиха се гнусни подробности за скандалната „находка“, намерена в женската тоалетна на училище в Стара Загора. Видеокамерата, монтирана в една от дамските тоалетни на елитната старозагорска природоматематическа гимназия „Гео Милев“, е иззета от полицаи след сигнал, подаден от ръководството на учебното заведение, уточнява в. Монитор.

На миниатюрната записвачка се натъкнали момичета от горните класове на школото. Новината била разпространена за броени минути в две от затворените за външни участници групи в социалната мрежа. Момичетата се предупреждавали едно друго за „джаджата“, някои от тях дори са изказали и предположения чия е идеята и кой от съучениците им „разбирачи“ я е монтирал. 

В крайна сметка вестта за аматьорското воайорство стигнало и до кабинета на директорката Николина Куличева, която на свой ред алармирала и регионалния инспекторат на МОН в Града на липите.

Началникът на инспектората Татяна Димитрова потвърди за случилото се, на часа било съобщено в Първи РУ „Полиция“, откъдето изпратили специалисти, за да приберат уредчето.

Тепърва ще се установява дали камерата е излъчвала сигнал в реално време и кой евентуално е използвал записа, за които тийнейджърките твърдят, че е правен близо седмица. Според пожелали анонимност източници, записите са били правени с цел изнудване на ученички и преподавателки.

От ОД на МВР – Стара Загора на този етап се въздържаха от коментар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!