Два питбула разкъсаха куче, за което са се грижили бездомници – мъж и жена, в района на Цурка в Бургас. За това сигнализират читатели на Флагман, които са станали свидетели на грозната гледка, разиграла се вчера сутринта.

Мъжът решил да „вземе нещата в свои ръце“ и на два пъти през деня пуснал питбулите си върху бездомното четириного – първия път успели само да го ранят, а няколко часа по-късно го убили.

Ветеринарният лекар д-р Атанас Димитров разказва подробно за случката.

Около 9 ч. на 22 май негов съсед, живеещ близо до ветеринарния му кабинет, му позвънил да разкаже какво е станало през деня. 

„Хората са бездомни, от ромски произход, но много мили и безобидни – не крадат и не просят, просто живеят в нещо като палатка в приморския парк край жп линията в жк „Лазур“. Единственият им приятел бе това кученце, за което те се грижеха. То е минало през общинския приют, кастрирано е и е обезпаразитено.

Малко преди 9 ч. е минал покрай тях този човек с питбулите и е насъскал животните си срещу тяхното куче. Съседът ми разказа, че то е в много тежко състояние – с рани по цялото тяло, основно главата и врата и бере душа.

Знам, че собствениците му нямат никаква финансова възможност да го лекуват, а искат, затова отидох до клиниката, взех нужните лекарства и около обед ги дадох на комшията, за да им ги занесе“, разказа д-р Димитров.

Час по-късно обаче съседът отново позвънил, този път на фона на разговора се чували отчаяните викове на бездомната жена, която ридаела. „Този се е върнал и е довършил кучето“, били думите на човека. Така ли свършва цялата история обаче? За щастие не.

По-рано днес мъжът с питбулите се озовал пред вратата на кабинета на д-р Димитров. „Беше дошъл с двете си кучета и искаше да купи лекарства – дезинфектанти. По питбулите все още имаше засъхнала кръв. Попитах го дали той е насъскал двете животни и той потвърди.

Каза, че го направил, защото двамата бездомници били много „мизерни“ и си пускали кучето отвързано. Това го дразнело и взел нещата в свои ръце след като бил подавал множество сигнали. Изгоних го на момента“, коментира необичайната развръзка д-р Атанас Димитров.

Проверка установи, че по случая има подаден сигнал в полицията. Подател е директорът на общинския приют Руси Петров.

„Познавах кучето, защото е било при нас, кастрирали сме го, маркирали сме го. Вчера разбрах за случилото се и историята е много неприятна. Кучето беше добро, не беше агресивно и като цяло е било добър другар на тези хора. Лаеше, но това е нормално и със сигурност не е причина животът му да приключи по такъв брутален начин“, каза Петров пред Флагман.