Полицията задържа заподозрян за убийството на 7-те коня във Врачанския балкан, съобщи агенция BulNews.

БЛИЦ информира по-рано, че трупове на коне окървавиха Врачанския Балкан. 7 от красивите животни бяха намерени убити, полицията разследва случая.

Униформените  арестуваха 49-годишния Георги И. С., който веднага е приведен в ареста на районното управление в Мездра. Голямата изненада се оказала неговата месторабота. Мъжът работи като надзирател във врачанския затвор.


При извършения обиск в планинската му къща са открити незаконна пушка, примки за диви свине и много незаконни боеприпаси. В двора на имота имало примка с умряло в нея прасе, което било почти разложено. Ветеринари поясняват, че убитата по този начин дива свиня не става за използване от хората, а се прави заради удоволствието от лова.


На този етап Георги И. С. от село Згориград е задържан за 24 часа. Престои утре на разпит да бъде призован и неговият син, за когото има подозрения, че е съпричастен към жестокото престъпление. Предстои разследващите да докажат връзката между намереното оръжие и убийството на конете, извършено миналата седмица.